Alpacabrok Alpacabrok

Wij zijn verdeler van ALPAMIN.

Compleet uitgebalanceerd mineralen- en vitaminensupplement voor alpaca’s. 29 euro/zak 20kg

ALPROFOS De eiwitverstrekker met een goede Ca/P balans ,ook voor aanvulling van een tekort aan gras. 19 euro/zak 20kg

FOSFOBEET Een groot nadeel van de klassieke, zuivere bietenpulp, is dat de verhouding tussen calcium en fosfor heel erg hoog is (meestal rond de 10:1). Het bevat dus te weinig fosfor ten opzichte van calcium. Fosfor is voor elke diersoort een erg belangrijk macromineraal, maar met name bij alpaca’s kunnen de gehaltes aan fosfor in het bloed al snel te laag worden. Dit fosfortekort kan verschillende oorzaken hebben. Indien zuivere bietenpulp in grotere hoeveelheden wordt gegeten, dan kan dit onevenwicht tussen calcium en fosfor de botaanmaak van groeiende dieren sterk verstoren. Studies hebben aangetoond, dat bij een adequate fosforverstrekking, alpacaveulens sneller het afspeengewicht bereiken. Ook kunnen lacterende merries soms te veel fosfor verliezen via de melk. Dit onevenwicht wordt versterkt door het voeren van klassieke bietenpulp. Het bovenstaande probleem hebben we kunnen oplossen door fosfor toe te voegen aan de klassieke bietenpulp. Door middel van een innovatieve productietechnische omweg, is dit mogelijk gemaakt. Op die manier wordt de calcium-fosfor verhouding op nagenoeg 3:1 gebracht, en dit benadert dus de ideale verhouding van 2:1.

FosfoBeet is een verrijkte, suikerarme bietenpulp, met een gecorrigeerde verhouding tussen calcium en fosfor. Het is een vezelrijk, hoogenergetisch ruwvoer, en wordt dus op dezelfde manier verteerd als gras of hooi, namelijk door de bacteriële flora in de voormagen. De pectine die erin aanwezig is, heeft een prebiotische werking, en wordt omgezet in vluchtige vetzuren, energiebron nummer 1 voor kameelachtigen.

Door het voeren van FosfoBeet hoeft u zich minder zorgen te maken over te lage fosforniveaus bij lacterende merries, veulens en oudere dieren. 17 euro / zak

Cria Vitaminen . Oraal Vitaminen ADE voor cria's , zieke en oudere dieren. 13 euro

Alpagrassmix 16 euro

www.alpamin.eu

Voeding Voeding

De voeding bestaat voornamelijk uit vers hooi (2de snede ) , gras , en vers water . Ook geven wij nog een kwalitatieve alpacabrok en gedroogde fosfobeet aan de zwangere en zogende merries. Als snackje en beloning tijdens de clickertraining geven we een fijngesneden wortel.

Verzorging Verzorging

De alpaca word jaarlijks in het voorjaar geschoren , terwijl worden de teennagels en de tanden gecontroleerd. De nagels groeien bij de ene alpaca al wat sneller , dus meermaals controleren. Wij knippen 2 a 3 x per jaar de teennagels.

Als je meer dan één hengstje hebt is het aan te raden om de vechtkiezen te laten afvijlen , zodat deze geen schade kan aanrichten bij een andere alpaca.

Ook dient de alpaca om de 9 maanden gevaccineerd te worden .

In de wintermaanden een supplement van vit AED .Vooral voor de jongere en donkere alpaca’s is het aangewezen om extra vitD te geven.

Website made with by Crafty

AlpacaFriends 2024 © All rights reserved